Divanhana - Istra Events

Upcoming Events

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Divanhana

July 11 @ 9:00 pm - 11:00 pm

Od “Bosanske Adele” do prve dame sevdah senzacije

Sevdah senzibilitet i glazbena senzacija Divanhana sa pjevaćicom anđeoskog glasa Šejle Grgić, jedan od najpopularnijih sevdah ansambla na našim prostorima, a svoju će koncertnu atrakciju predstaviti i kod nas.

Tijekom deset godina stvaranja, bend se etablirao kao prava koncertna poslastica, koja je tradiciju žanra pretvorila na moderan način sa suvremenim aranžmanima. Uz jako emotivnu izvedbu sevdalinki, bosanskih narodnih pjesama i raskošno orkestriranih skladbi raznih balkanskih melosa, pored tradicije isprepliće se pop, klasična glazba i jazz u jedinstvenom glazbenom kontrastu.

Protekle godine bend je skupio koncertnu kilometražu s više od 40 održanih koncerata u 14 zemalja, a njihova nova pjesma “Zova” već je na radijskim postajama.

Divanhana se klasificira kao “neosevdah”, tok transformacije tradicionalnog sevdaha, unutar kojeg grupa predstavlja pravi talas utjecaja glazbenih tradicija Bosne, Kosova, Srbije, Makedonije i Turske. Nakon pet albuma i hitova te mnogih koncerata po prvi puta će se predstaviti i u Istri. Nezaboravne pjesme u posve novom ruhu, če vas oduševiti, jer grupa sa klasičnom temom žudnje, melanholije, boli nečuvene ljubavi zapravo u njihovoj verziji predstavlja radost. veselje i optimizam. Tko se ne sjeća pjesama popust “Evo srca moje radosti”, “Emina”, “Kad se skriva”, “Crveni Fesić” “Zvijezda Sierra mjeseca” “Ja sam mala ciganka”, “S druge strane Plive” i “Kafu mi draga ispeci”. Sve to i još više izvodid će ćlanovi grupe Divanhana: Šejla Grgić (vokal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Adin Taletović (gitara) i Irfan Tahirović (udaraljke)

Details

Date:
July 11
Time:
9:00 pm - 11:00 pm
Website:
facebook.com/events/417912142383391/

Organizer

EnjoyPeroj
Phone:
+386 68 621 061
Email:
enjoyperoj@gmail.com
Website:
m.me/enjoyperoj

Venue

Peroj
Martulina Beach
Peroj, 52212 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map