Denis Dantas & the band - Istra Events

Upcoming Events

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Denis Dantas & the band

August 1 @ 9:00 pm - 11:00 pm

Brazilska glazbena atrakcija s mediteranskim dodirom

Priznata brazilska pjevačica i glumica Denise Dantas stvorila je jedinstveni autorski izraz koji ujedinjuje tradicionalnu glazbu Brazila i Mediterana, punu egzotičnih ritmova i emocionalne energije. U multikulturnom dijalogu s “južnoeuropskim glazbenicima” glazbenu je tradiciju rodne Bahije, osobito izvorne žanrove chorinho i sambu, ispreplela s mediteranskim etno melosom i sa svojom grupom stvorila prepoznatljiv zvuk i zapanjujuću kombinaciju koja se ne može čuti svaki dan.

Zvučnu osnovu grupe predstavljaju strastvena i dinamična samba te intimni i sofisticirani chorinho, a atraktivnu “muziku brazilejro” s mediteranskim dodirom podržava doživljena vokalna interpretacija Denise Dantas. Markantna pjevačica pjeva o burnoj povijesti, duhovnosti i raznolikosti svoje domovine.

Denise već više od dva desetljeća s bogatim glazbenim iskustvom kombinira dvije sasvim različite kulture, a od 2004 i živi u Italiji. Sve od dolaska posvećuje se širenju brazilske glazbe i kulture u Europi te surađuje s raznim glazbenicima u sjevernoj Italiji, Španjolskoj i Sloveniji. Sadašnju postavu njezine grupe Denise Dantas pored istoimene vokalistice čine još brazilski bubnjar André Araujo, basist Denis Canciani i pijanist LucaBernar iz Italije i slovenski gitarist Egon Boštjančič.

Svoj umjetnički put Denise Dantas započela je u 80-im kao pjevačica u lokalnim klubovima u gradu Feira de Santana, u brazilskoj saveznoj državi Bahia. Bahia i glavni grad Salvador smatraju se jednim od centara brazilske glazbe, a svestrana umjetnica uspjela se s prepoznatljivim vokalom i brojnim pobjedama na pjevačkim natjecanjima probiti u prvi plan glazbene scene. Radila je s poznatim umjetnicima kao što su Geronimo, Vevé Calazans, Saul Barbosa, Tonho Materia, Paulinho Boca de Cantor i Fred Dantas.

Između 1994 i 1997 Denise se predstavila na brojnim karnevalima u Brazilu, a zatim je četiri godine radila kao članica kazališne grupe As Raidiantes. Glazbenu karijeru je dopunjivala angažmanima u masovnim medijima i “industriji zabave”, između ostalog se pojavljivala kao radijska voditeljica i televizijska glumica. Međutim, glavna preokupacija ostala je ipak glazba, pa se Denise Dantas i poslije projekta “Sons do Brasil” još intenzivnije bavi stvaranjem i popularizacijom brazilske glazbe i kulture.

Details

Date:
August 1
Time:
9:00 pm - 11:00 pm
Website:
facebook.com/events/435688173881971/

Organizer

EnjoyPeroj
Phone:
+386 68 621 061
Email:
enjoyperoj@gmail.com
Website:
m.me/enjoyperoj

Venue

Peroj
Martulina Beach
Peroj, 52212 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map